Ako sa starať o kávovary DeLonghi, aby vydržali čo najdlhšie?

Ako sa starať o kávovary DeLonghi, aby vydržali čo najdlhšie

Bez ohľadu na to, aký kvalitný je váš kávovar, jeho životnosť a výkon závisia od pravidelného a správneho čistenia a údržby. V prípade značky DeLonghi to platí dvojnásobne, pretože tieto kávovary sú navrhnuté tak, aby vám poskytovali dokonalú chuť kávy rok čo rok. V tomto článku sa budeme venovať niekoľkým dôležitým tipom, ako sa postarať o váš kávovar DeLonghi.

1. Odvápnenie a čistenie kávovaru

  • Ako odvápniť kávovar DeLonghi: Jednou z najčastejších príčin problémov s kávovary je tvrdá voda, ktorá môže viesť k vápenatým usadeninám vo vnútri stroja. Na odvápnenie kávovaru DeLonghi je potrebné použiť špeciálny odvápňovač DeLonghi. Postupujte podľa pokynov vo video návode.
  • Čistenie kávovaru DeLonghi: Je dôležité pravidelne čistiť váš kávovar, aby sa odstránili zvyšky kávy a oleja, ktoré by mohli ovplyvniť chuť vašej kávy. Delonghi kávovar čistenie by malo byť vykonané najmenej raz mesačne. Je vhodné povysávať útroby kávovaru a vyčistiť kávovú usadeninu z odnímacích častí.

2. Výmena filtra

  • Vždy používajte špeciálny filter do kávovaru DeLonghi a filter na vodu DeLonghi. Filtre pomáhajú odstrániť nečistoty, ťažké kovy a chlór, čo zabezpečuje čistejšiu vodu a lepšiu chuť kávy. Životnosť DeLonghi Filtru je 2 mesiace alebo 50 litrov vody

3. Nastavenie mletia kávy

  • Aby ste dosiahli dokonalú chuť kávy, prispôsobte nastavenie mletia kávy DeLonghi podľa typu kávy, ktorý používate. Správne nastavenie mletia kavy Delonghi môže značne ovplyvniť výslednú chuť vašej kávy.

4. Údržba sparovacej jednotky

  • Sparovacia jednotka DeLonghi: Toto je kľúčová súčasť vášho kávovaru, ktorá by mala byť pravidelne čistená a kontrolovaná. Sparovaciu jednotku je dobré čistiť aspoň raz za týždeň. Taktiež doporučujeme používať zdravotne nezávadné mazivo/vazelínu DeLonghi a sparovaciu jednotku mazať aspoň raz mesačne.

5. Riešenie problémov s kávovarom DeLonghi Ak máte problémy s vášim kávovarom, odporúčame pozrieť sa na náš článok kavovar delonghi problemy a ich možné riešenia. Mnohé z nich sú ľahko riešiteľné doma.

Na záver, starostlivosť o váš kávovar DeLonghi je investíciou do jeho dlhodobej životnosti a kvality kávy, ktorú pripravuje. Dodržiavanie týchto tipov a trikov vám pomôže zachovať váš kávovar v top stave a užívať si dokonalú šálku kávy každý deň. Pravidelnú odbornú údržbu u nás v servise odporúčame aspoň raz ročne v závislosti od počtu káv ktoré pripravujete.


Dúfam, že tento blog post vám poskytol užitočné informácie a inšpiráciu na starostlivosť o váš kávovar DeLonghi!